Nagrade

PLETENE SUPERGE ALPINA

Elle Style Awards 2014

Modno sodelovanje: Alpina in Draž.

Zgodba 'modnega sodelovanja' se je začela leta 2013, ko je Alpina, s pomočjo lastnega razvoja in znanja v izdelovanju modnih čevljev ter izkušenih čevljarjev, realizirala idejo o 'pletenih' supergah, ki sta jih kreatorja kolekcije pletenin drzno in spretno kombinirala k oblekam. Glavni namen pri ustvarjanju obutve za kolekcijo Diatomea je bil ponuditi strankam nekaj novega, drugačnega, lepega in hkrati uporabnega za vsak dan. Po izjemnem odzivu kolekcije na Fashion Week Ljubljana, so 'pletene' superge Alpina kot 'butična' serija zdaj tudi na policah izbranih prodajaln Alpina.

 

ALPINA PROMISE

nagrada Red dot 2010

Zaradi inteligentnega oblikovanja, inovativnih materialov in ustrezne proizvodne tehnologije je čevelj PROMISE skoraj popolnoma biološko razgradljiv, obenem pa ne prepušča vode ter omogoča dihanje. Zaradi univerzalne oblike ga lahko nosijo moški, ženske ali otroci, sposobnost prilagajanja številnim oblikam pa stopalom prinaša izjemno udobje. Kakovost, ekološka kompatibilnost ter emotivna vsebina so razlogi, da je bil čevelj PROMISE deležen toliko pozornosti in prejel toliko nagrad.

 

BINOM

nagrada Red Dot 2009 | nagrada Good Design 2009 | nominacija za nagrado Deutschland designpreis 2011

Koncept BINOM temelji na prizadevanju, da bi izdelali visokokakovostno obutev, ki bi se popolnoma prilegala vsaki obliki stopal. Ključni elementi čevlja BINOM so 4 različni volumni za vsako velikost ter pametni vložek, ki se prilagaja tako višini loka stopala kot tudi volumnu levega in desnega stopala. Zaradi svežega, praktičnega ter trajnega doprinosa v svet obutve je čevelj BINOM prejel že veliko mednarodnih nagrad.

 

ELITE ECL in ELITE ECS

nagrada Red Dot 2008 | nagrada Good Design 2009

Čevelj ELITE je zanetil pravo revolucijo med vrhunskimi tekaškimi čevlji. Prevleka, narejena iz vodoodpornega elastičnega materiala, omogoča prilagajanje različnim volumnom oziroma oblikam stopal. Inovativen sistem zavezovanja zagotavlja tesno prileganje, posebno oblikovan notranji vložek pa celotno doživetje povzdigne na novo raven. Prepoznaven videz in najsodobnejše funkcije, ki z manj truda omogočajo bolj učinkovito gibanje, so prinesli čevlju ELITE veliko nagrad ter mednarodno veljavo med oblikovalci.

Alpina
trgovina
Modrost
nakupovanja.
Alpina moda Pika na i.
Alpina šport Oprema
zmagovalcev.