Novice

 • GRS BOHINJ PRIPOROČA ČEVELJ ALPINA BOHINJ

  GRS BOHINJ PRIPOROČA ČEVELJ ALPINA BOHINJ

  08.09.2017

  Alpina in GRS Bohinj skupaj za varno doživetje v hribih

   

  Podjetje Alpina in Gorska reševalna služba Bohinj sta združili desetletja izkušenj in edinstvenetehnične rešitve s ciljem, da slovenskim pohodnikom omogočita varna doživetja v naravi. Zamisel o sodelovanju je nastala ob praznovanju sedemdesetletnice Alpine in GRS Bohinj septembra že prinaša novosti. Čevelj Alpina Bohinj, ki ga je Alpina razvila v sodelovanju z GRS Bohinj, je na voljo v izbranih prodajalnah Alpina. 

  Žirovsko podjetje Alpina, eden izmed vodilnih proizvajalcev športne obutve, pri razvoju pohodne obutve največ pozornosti namenja udobju, kakovostni izdelavi in funkcionalnosti obutve, ki omogoča predvsem varno hojo v hribe. Filozofijo podjetja podpirajo tudi člani Gorske reševalne službe Bohinj, saj si pri svojem delovanju prizadevajo za varnost planincev in ozaveščanje pohodnikov o pomenu uporabe ustrezne opreme v hribih in visokogorju.  

   

  Odličnost, zgrajena na tradiciji.

  Žirovski 'gojzar' se je s svojo sedemdesetletno tradicijo vpisal med svojevrstne legende.  Z Vikijem Grošljem in prvo jugoslovansko odpravo  so čevlji, ki jih je Alpina izdelala posebej za ta vzpon,  leta 1979 osvojili Everest, najvišji vrh sveta. Viki Grošelj je v čevljih Alpina osvojil najvišje vrhove Nepalske Himalaje. »V Alpini spoštujemo bogato tradicijo, vendar pa je naš razvoj usmerjen v prihodnost, zato so v teku že novi razvojni projekti na področju 'outdoor' obutve. S popolnoma novimi modeli pohodne obutve bomo v prihodnjih sezonah osvajali tržišča, kjer še nismo prisotni,« pojasnjuje Boštjan Lukančič, direktor športne divizije v Alpini.  

   

  GRS Bohinj za varno hojo v gore priporoča planinski  čevelj Alpina  BOHINJ.

  Čevelj Alpina Bohinj, tako kot druge modele planinske obutve Alpina, odlikujejo vzdržljivi materiali mojstrsko skrojeni v edinstven zmogljiv in udoben čevelj. »Pri razvoju čevlja Alpina Bohinj smo največ pozornosti namenili funkcionalnosti in varni uporabi na zahtevnejših terenih. Uporabili smo desetletja izkušenj, edinstvene tehnične rešitve in skrbno izbrane materiale. Zadovoljni smo, da  naše znanje in kakovost potrjujejo člani GRS Bohinj, ki obutev Alpina priporočajo tudi najbolj zahtevnim uporabnikom,« je ob prihodu novega čevlja na trg povedal Boštjan Lukančič, direktor športne divizije. Čevelj Alpina Bohinj, ki je prvi model, poimenovan po slovenskem kraju,zagotavljaoptimalno udobje in funkcionalnost v različnih vremenskih pogojih in zahtevnejših gorskih terenih. Odlikuje ga trden in dobro profiliran podplat, zaščita iz gume, vodoodporna membrana Symapatex, Vibram guma in visoko kakovostno usnje Nubuk. Kopito in kroj sta prilagojena moškemu stopalu, tako da nudita čim boljši oprijem in oporo pri hoji po najtežjih gorskih terenih. Podplat je zasnovan  tako, da prenese tudi dodatne obremenitve. Čevelj je udoben in funkcionalen, primeren tudi za uporabo polavtomatskih derez, kadar razmere to zahtevajo.

   

  Sredstva od prodaje za GRS Bohinj

  Čevelj Alpina Bohinj je na voljo v izbranih prodajalnah  in v spletni trgovini Alpina.Kupci bodo ob nakupu prejeli karto pohodniških poti po Bohinju, del sredstev od prodaje pa bo Alpina namenila za delovanje in razvoj GRS Bohinj ter s tem vsem gorskim navdušencem omogočila varna doživetja v naravi. 

   

  Gore so (ne)varne

  70 let gorske reševalne službe Bohinj

  Še enega od letošnjih visokih bohinjskih jubilejev praznuje letos GRS Bohinj. V 70. letih delovanja so bohinjski gorski reševalci opravili 1365 reševanj. Teritorij, ki ga pokrivajo ima dve kritični točki, kjer se je do sedaj zgodilo največ smrtnih nesreč: skalna pregrada Komarče v poletnih mesecih in Vogel pozimi. V zadnjem obdobju se reševalne službe vse bolj usmerjajo tudi v osveščanje planincev, pohodnikov, plezalcev in smučarjev o nevarnostih v gorah in pomenu dobre opreme ter poznavanja lastnih zmožnosti. Delo reševalcev je prostovoljno, pri tem pa tvegajo tudi svoja življenja.