Novice

  • Tekaške urice na Mašunu

    Tekaške urice na Mašunu

    04.03.2013

     

    V soboto, 2. marca, in v nedeljo, 3. marca 2013, se je na Primorskem odvijalo dvodnevno tekaško druženje na Mašunu, kjer je Alpina v sodelovanju s športno agencijo Udosport iz Kopra in z biatlonko iz slovenske reprezentance Diano Ravnikar priredilia tečaj teka na smučeh.

    Namen tekaških uric je bil predvsem tekaškim navdušencem, rekreataivcem (še posebno Primorcem) predstavi in približati tek na smučeh, saj je na Primorskem ta zimska oblika športa ljudem še nekoliko manj poznana.  
    Tekaški center Mašun zelo blizu Primorcem, ima še neizkoriščene možnosti za tek na smučeh, možnosti nastanitve v koči ter letošnjo zimo tudi veliko naravnega snega. Skupaj se je tečaja udeležilo skoraj blizu 100 ljudi, najstarejša udeleženka je bila 60-letna gospa iz Rovt, najmlajša pa 4-letna deklica iz Kopra. Biatlonka Diana Ravnikar in Dejan iz agencije Udosport sta poskrbela za tečaj, Alpina pa je obiskovalcem postregal z nasveti pri izbiri primerne obutve in opreme za tek na smučeh. Med udeleženci je bilo opaziti veliko navdušenje za ta v Sloveniji vedno bolj priljubljen zimski šport.

    Hvala za sodeloavanje in veliko užitkov na snegu!